Собственное мнение - это уже собственность

Разделы сайта:

Цитаты:
IMHO рекомендует©
Mario Games

Календарь:

Архив новостей:

Статистика:

 

  Горілка з жовтня подорожчає Автор: Al13    1-10-2006, 03:00    Категория: Разное  

Монопольний виробник спирту - державний концерн "Укрспирт" - з 1 жовтня підвищує відпускні ціни на основну сировину для лікеро-горілчаної продукції на 7-8 гривень за далл.

Як і раніше, підвищення проводиться централізоване і може, за словами виробників міцних алкогольних напоїв, привести до подорожчання їхньої продукції в роздробі на 1 грн за півлітрову пляшку.

Президент Союзу оптовиків і виробників алкоголю і тютюну (СОВАТ) В’ячеслав Сокерчак розповів, що об’єднання "Київспирт" розіслало офіційний лист виробникам лікеро-горілчаної продукції, у якому повідомило, що з 1 жовтня вартість спирту класу "люкс" підвищується з 39 до 46 гривень за далл, "екстра" - з 38 до 45 гривень, а вищого гатунку - з 37 до 44 гривень.

Найбільші оператори ринку лікеро-горілчаної продукції поставилися до підвищення цін з розумінням. За словами заступника генерального директора групи компаній "Союз-Віктан" з виробництва Віктора Золотницького, тільки за останній тиждень вартість зерна для спиртзаводів зросла на 150-200 гривень за тонну. Це привело до подорожчання спирту в середньому на 4-5 гривень за далл. "Це підвищує собівартість нашої продукції на 15 копійок за півлітрову пляшку, а в роздробі її вартість, з урахуванням усіх платежів і зборів, виросте на 1 гривню",- говорить він.

На думку виробників, проблема не в самому подорожчанні, що у цілому об’єктивно, а в тім, що "Укрспирт", як і торік, робить це зненацька й у наказовому порядку. "Як сніг на голову",- скаржиться пан Золотницький. "Якби нам дозволили домовлятися зі спиртзаводами прямо, то ми б змогли хоча б частково нівелювати ріст цін",- впевнений він.

Утім, спостерігачі не виключають і іншого варіанту розвитку подій.

Нагадаємо, що торік концерн в ультимативному порядку жадав від підлеглих спиртзаводів одноразового підвищення відпускних цін на 20-25% . Однак йому довелося скасувати це рішення, після того як з ініціативи горілочних компаній цього зажадав Антимонопольний комітет. Учора виробники повідомили, що вже звернулися в комітет з аналогічною заявою.

Корреспондент

IMHO
- Папа, теперь ты будешь реже пить?
- Нет, сынок. Теперь ты будешь меньше есть.

скачать dle 12.1
Другие новости по теме:
Просмотрено: 3 720 раз

Популярные статьи:
    Облако тегов: