Собственное мнение - это уже собственность

Разделы сайта:

Цитаты:
IMHO рекомендует©
Mario Games

Календарь:

Архив новостей:

Статистика:

 

  Невыгодные хиппи Автор: Angie    20-11-2006, 13:01    Категория: Любопытно  
Проблеми в растаманському містечку Крістіанія в Данії - унікальній європейській адміністративній одиниці, де дозволено торгувати та вживати легкі наркотики. Влада попередила його мешканцців про закриття райського куточка у разі, якщо жителі не допоможуть державі втілювати економічні зміни.
На початку сімдесятих років минулого століття декілька районів на території занедбаних заводів та військових казарм у самому центрі Копенгагена почали заселяти хіппі. Вони створили тут щось на зразок вільної республіки, зі своїми урядом, чіткою системою самоврядування, бюджетом та законами. Представники Крістіанії засідають на міських зборах Копенгагена. Шестистам п'ятдесятьом мешканцям вільного міста дозволено вживати легкі наркотики та ходити вулицями міста голяка.

Еммерік Варбург, громадянин Крістіанії: "Ми вважаємо, що маріхуана не гірша, ніж звичайні сигарети чи алкоголь. Коноплі можна купувати, продавати чи курити тут, за жовтими лініями, що позначають кордон Крістіанії."

Влада Данії не забороняє існування досить анархічного адміністративного утворення в самому центрі столиці. Однак чиновники хочуть навести лад у вільній респубіліці. Нещодавно місцева адміністрація створила план розвитку Крістіанії. Згідно з ним, у вільному місті мають значно підняти арендну плату та побудувати на території утворення близько двохсот нових будинків для туристів.

Карстен Ярлов, голова агенції з планування: "Ми створили план, який не суперечить філософії Крістіанії. Він дозволить мешканцям республіки жити за їхніми законами, водночас він сприятиме економічному розвитку вільної території."

Мешканці Крістіанії відкидають план економічного розвитку республіки. Вони стверджують, що він руйнує закони вільного міста, які дозволяють всім охочим мешкати тут за низьку плату та насолоджуватися життям без будь-яких економічних перепон.

Еммерік Варбург, громадянин Крістіанії: "Це як змушувати людину платити за повітря, яким вона дихає, за воду, землю та за житло - це те саме. Так не може бути."

На початку дев'яностих поліція Копенгагена провела масштабну операцію, намагаючись очистити Крістіанію від маріхуани та гашишу. Однак мешканці вільної республіки відстояли свої закони, і уряд Данії офіційно узаконив право жителів території вживати легкі наркотики. Тепер Крістіанія збирається боротися за незалежність від економічної політики міста та за право жити за законами хіппі.

отсюдаскачать dle 12.1
Другие новости по теме:
Просмотрено: 10 927 раз

Популярные статьи:
    Облако тегов: